Moarte digitala...


Molecule ravasite, dilatate de caldura emanata de overloadingul brusc. Deja nu se mai poate...e recomandabil un disk cleaning, dar ce sa stergi? Toate datele stocate cu grija in memoria, pretentios partitionata, sunt vitale. Dar nu mai au niciun rost acum...aplicatia se incarca greoi, crampeie UNICODE ii survoleaza mintea volatila, nerefreshuita de minute bune.
Isi simte circuitele bistabile dezintegrate, tranzistorii dezlipindu-se de pe cip, pinii astupati. Incearca cu disperare sa gaseasca un algoritm..el care, a lucrat in toate mediile posibile,, ar putea sa rezolve problema in orice limbaj de programare..dar nu codul ii da bataie de cap...Leziuni harware, se simte uzat fizic...casare iminenta. Cineva ii aplica un restart..grava eroare.. System failure!!! Literele clipocesc jucause.
Niciodata n-a avut o interfata prea prietenoasa, a testat diferite upgrade-uri, dar nu a avut succesul scontat. Ceea ce l-a facut relativ popular a fost alura sa protectoare..era ca un antivirus infailibil. Puteai downloada de la el zambete cu 7 Mb/s..intr-un mod cu totul natural, el isi uploada noi prieteni greu, cu circa 12Kb/s..dar cand uploadul era finished, simtea diferenta.
Pe masa se intinde lenes si prelung testamentul binar. Ecranul computerului se innegreste..idle 10 minute..Screen saverul afiseaza un haiku epitafic.
Murmura cifre, 18 la numar 69.86.79.76.85.84.90.73.69 [EVOLUTZIE in cod ascii]
Apoi ranjeste: “ It’s now safe to turn off..forever”