[beet in the oven]

Ce faci cand esti deprimat? Mananci covrigei dietetici cu lapte degresat si asculti Sonata opus 27 – Sonata lunii - care e de fapt, a despartirii.
Daca nu erai deprimat, acum sigur vei fi…

Pasi strambi, cortegiu funerar, ploaie in spatele bisericii din Vama Veche…

uneori sonata




dor


Si mi-e dor, mi-e dor de o pajiste cu flori! Flori mici, albastre, care se catara pe piele si iti intra in urechi ca niste lacuste cu ochii inchisi de soare prea mult, cand afara adie vantul usor si gelatinos, prin fire de par trantinte pe pamant uscat, crapat si gandacei cu carapace verzui-aurie, plictisiti de vara, de lumina asurzitoare si de mainile noastre prelungite pe iarba, inaltandu-se ademenitor.



Cibelle - Green Grass

fragmente de viata nedigerate...

Tranteste usa, isi arunca bocancii mocirliti si isi azvarle geanta roasa pe podea, apoi alearga spre baie. Becul spanzurat, deasupra oglinzii crapate, licarea si scoatea un zgomot de bondar in calduri. Cineva era in baie, tocmai acum cand purgatia molateca se zbatea in c[anal]ul anal, iar o gheara rece ii zgaria muschii abdominali. In baie un tablou grotesc. Maica-sa purta in poale, laba vanata a unui picior firav, duhind a carne putreda. Pe covorasul de rogojina, erau imprastiate bucati de unghii. Maica-sa inca manuia cu iscusinta unghiera si retusa pedichiura, cioplind usor coltul stang al unghiei. Corpul livid, avea un picior atarnat in vasul de toaleta. Femeia ii zice fiului sau, cu o voce grava sa traga apa, peste piciorul semi-inundat in ‘apa de toaleta’, ca sa i se inmoaie unghiile.

Fiul, consternat, se rasteste la maica-sa, si o alunga din toaleta. Aceasta tranteste piciorul pe podea si iese bombanind. Il trage si pe celalalt din toaleta, apoi tranteste usa si iese.
Tipul se asaza pe vasul rozaliu si asteapta, dar in zadar. Era prea nervos, iar imaginea cadavrului, intins langa el, il inhiba. Lesul avea corpul stafidit, cu pielea incustrata, parul se rasfira mladios pe umeri, iar ranjetul scartaietor arata 2 dinti galbejiti, apoi intuneric.
Totusi nu-si putea lua ochii de la unghiile sale geometrice. Erau perfect taiate, simetrice, rotunjite la capete si usor lacuite. Ii placeau. Intotdeaua isi dorise unghii lungi, adanci, dar le avea patratoase si, desi mereu o punea pe maica-sa sa-i taie pielitele, totusi nu era multumit de forma lor. Dar ale mortului erau perfecte, exact cum isi dorea si el!
Brusc, prezenta cadavrului nu-l mai deranja. Era un cadavru frumos, bine pastrat, mirosea a cartofi stricati si striviti, ce-i drept, dar ce cadavru nu miroase? Uitase de ce se asezase pe veceu, asa ca se ridica s-o cauta pe maica-sa. Femeia trebaluia prin bucatarie, carand mereu cani cu apa si aruncandu-le pe fereastra.
- Dar pe asta de ce l-ai adus? Nu ti-au ajuns ultimele doua?
- Dragul meu, asta era pentru tine. Avea unghii frumoase si, in plus, trebuia sa sarbatorim cumva. Ai uitat, e 9 iulie. Happy “Hug a zombie ” day! I-ai pus piciorul la loc in veceu?
- Nu, acum ma duc. Si, multumesc, mama!

NB: Ca tot am adus vorba de zombie...