MORGA ESTETICA


Ochii sticlosi, un cenusiu-bleumarin, mainile albe, aproape laptoase, buzele subtiri, mereu usor tuguiate, limba ascutita, si dintii...dintii cei mai lati si atent periati de 3-4 ori pe saptamana, in rest numai udati in apa de gura si masati cu fire de menta salbatica...ii iubea. De fapt, iubea totul la el.


Dimineata se trezea numai ca sa-si priveasca chipul in oglinda si sa probeze toate costumele bune pe care le avea in dulap, 3 la numar. II placea sa umble numai in chiloti prin camera si sa-si admire fundul rotunjit in toate ferestrele de la etaj. Uneori, cara un scaun cu el, caci nu ajungea la nivelul lor si se cocota pe scaunel, se rotea, facea piruete si se pipaia. Apoi cobora satisfacut si topaia pana la urmatorul geam.


Isi atasaze de mansetele hainei oglinzi ca sa-si priveasca chipul cand mergea pe strada. Cand era noroi, nu iesea din casa.

Avea 87 de ani, dar arata viu, mai ales cand clipea. Asta daca te uitai de aproape, altfel, era un batranel la locul lui, in parc sau pe scaun, sau pe targa sau in depozitul de morti frumosi din unitatea speciala “Morga estetica”.


Tinea la reputatia lui, asa ca Frumoshu’, si-a rezervat din timp, de la varsta de 60 de ani, un loc acolo. Din pacate, l-au repartizat in zona cosciugelelor transparente, dar asezate orizontal, si nu vertical in format 3D, asa ca vizitatorii muzeului “Morga estetica”, vor fi privati sa-l cerceteze amanuntit, pe toate laturile…


Dar putea sa aleaga pozitia, cu fata sau cu spatele in sus, sau lateral stanga, dreapta sau diagonal incadrat. A ales, bineinteles, pozitia cu spatele in sus, nu negeaba isi pudra si masa fundul zilnic!


Locul in care a fost plasat era frumos luminat, iar unghiul il avantaja cum nu se putea mai bine. Cu fata intre perne de satin verzui l-au asezat, incercand sa-i micsoreze grimasa prelunga, afisand un zambet larg, perfect de fotografiat.


I-au pudrat fundul si l-au acoperit cu o bucata fina de matase translucida, scufandata usor in faldul central, ce despartea curbele posteriorului.

Intre orele 10 si 16, mii de vizitatori il fotografiau, se pozau langa, deasupra, printre, spre, dupa…


Era doar un mort frumos intre sutele de morti frumosi din “Morga estetica”, dar avea acea gingasie, mereu VIE…